FAQ

Kérdéseid lennének? Az szuper, mert tele vagyok válaszokkal! Köszi az érdeklődést, ha pedig valamiről nem találnál itt infót, akkor írj nekem bátran a [email protected] címre!

PC Setup?
• Name: Blingtron 
• Cooling: Ben Nevis CPU Cooler 
• Graphic card: GTX 970 Gaming 4G 
• Memory: 16 GB DDR3-1600 Kit 
• Motherboard: H97M Pro4 
• Power: Berlin W0393RE 
• Processor: Intel Core i5-4590 
• Storage: 850 EVO, 250 GB SSD and Barracuda 7200.14, 2 TB 
• Tower: Carbide 200R 

Kütyük?
• Billentyűzet: Das Keyboard Ultimate S – Cherry MX Blue 
• Mikrofon: MXL 990 (+shock mount, Innox IVA 08 állvány, popfilter) 
• Monitorok: AOC 27″ G2770 és AOC G2460 24″
• Egér: Logitech G502
• Fejhallgató: Audio-Technica ATH-M30x 
• Telefon: Samsung Galaxy S7 Edge 
• Rajzolós tábla: Wacom Intuos Art 

Nincs kamera?
Nem, nincs face-cam, nem is volt még soha, és jelenleg nem is tervezem, hogy legyen. Számomra kamera nélkül streamelni sokkal természetesebb és kellemesebb. És így kamera nélkül jobban tudok figyelni mind a játékra, mind pedig a csetre. Megértem, hogy miért preferáljátok, hogy ha egy streamnél van facecam és épp ezért igyekszem a hiányzó vizuális információkat extra audio hatásokkal pótolni. 😉 Köszönöm a megértéseteket! Ha érdekel bővebben: ebben a podcastben beszélek erről a témáról kicsit részletesebben.

Nincs zene?
Alapesetben nem szokott zene lenni, mert nem akarlak benneteket elijeszteni a kedvenc kísérleti hárfa-jazz számaimmal, de resub alert, cheer vagy donation mellé küldhettek egy-egy kedvenc számot, amit (ha nem trollkodós szám vagy ütközik a csetikettembe), meghallgatunk együtt! A várakozós zenék listáját pedig az !intro parancsnál találjátok. Meg nem vállalok felelősséget a random kornyikálás miatt, most szólok. 😀

Mit lehet tudni rólad?
A népszerű legendák szerint vagy egy 12 éves kisfiú vagyok vagy pedig egy 3400 éves nénike, az igazság pedig valahol pont a kettő között van. Diplomákon túli, anyává-cseperedésen inneni entitás vagyok. A keresztnevem Luca, de a Lumit preferálom. Három évig Amszterdamban laktam, ott kezdtem el streamelni, 2018-ban költöztem vissza Budapestre. Szeretem a kávét, szeretek énekelni, szeretem elmagyarázni a vicceimet amiken nem nevettek, szeretem a szeles-napos időjárást, szeretek festeni és olvasni, szeretem a dank meme-eket és az ovis humort, szeretek háesezni („After all this time? Always.”) meg szeretek más videojátékokkal játszani, és szeretek a kelleténél sokkal hosszabban fogalmazni írásban.

Mit nem lehet rólad tudni?
Sokat csacsogok random dolgokról stream közben, sokszor sztorizok saját magamról is, ennek ellenére alapvetően hiszek a magánélet és a streamelés kettéválasztásában. Ezért vagyunk abban a furcsa helyzetben, hogy bár az egy kérdéssel feljebb levő pár apróságon túl nem beszélek személyes dolgokról (még olyan alapvetésekről sem, mint például a szakmám vagy a párkapcsolati státuszom), de úgy gondolom, hogy ti a nézőim így is nagyon jól ismerhettek. Köszönöm szépen, hogy tiszteletben tartjátok ezt és köszönöm a megértéseteket amiért nem válaszolok minden a csetben feltett IRL-re vonatkozó kérdésekre.

Mióta vagy Twitch-en?
2015 szeptemberében kezdtem el streamelni, először csak Hearthstone-t és csak angol nyelven. (Ha időnként stream közben angolra váltok az amiatt van, mert betévedt egy korábbi nézőm a csetre.) 2016 januárjában váltottam a magyar nyelvű streamekre. 2017 elején lettem Twitch Partner. Azóta a HS mellett jelentősen bővült a játék-reperoár is és egy nagyon szuper közösséget sikerült veletek kiépítenünk.

Hearthstone?
Igen! Beta alatt kezdtem el HS-t játszani és számomra ez a játék a nagy szerelem. És nagyrészt a HS iránti lelkesedésemnek köszönhető, hogy a Twitchen kötöttem ki, hiszen 2015-ben egy egyhónapos kísérlet keretében kezdtem el streamelni, hogy megnézzem, hogy mindennapi streamelt játszással meddig lehet eljutni teljesen casual szintről (innen a vezetéknevem!). A kísérlet sikeres volt, a második streamelős hónapomat már Legend rankon zártam.
Konstruáltban alsó (1000+) Legend szintek a legjobb eredményeim, de nem vagyok és soha nem is voltam kompetitív játékos, a játék öröméért játszom és nekem ez elég.
Paklik közül a tempós, midrange-s paklikat preferálom. Egypár mindenkori kedvencem: Tempo Mage, Zoo Warlock, Aggro Druid, Tinder Shaman.
Jelenleg főként arénát szoktam játszani, itt a legjobb eredményem 12 win.
Nyolc arany hősöm van, a rugó az egyetlen, ami hiányzik.
Majdnem minden streamen szokott lenni Hearthstone (legalább egy pár óra bemelegítés gyanánt), mert bár off-stream többet játszok más játékokkal, de a HS-t különösen is jó streamelni, mert a körökre bontottság (és a bejáratott auto-pilóta miatt) sokkal jobban tudok a csetre figyelni közben.

World of Warcraft?
Legion óta időnként játszok World of Warcrafttal is. Egy kis shadow priest gnome-mal kezdtem, BfA óta egy troll hunterem és pandaren prot wari tankom van a Ragnaros szerveren, a Horda oldalán. És nagyon örülök, hogyha jöttök velem ti is játszani! Minden bővebb információt itt találtok!

Bármimás játék?
Az évek folyamán rengeteg játékba belekukkantottunk a streameken. A teljesség igénye nélkül volt: World of Warcraft, Overwatch, Path of Exile, Bioshock, Cuphead, Diablo, Fifa, Firewatch, Five Night, Heroes 3, HotS, Lego Star Wars, Life is Strange, Limbo, Mass Effect, Osu!, Outlast, PUBG, Portal 2, Rayman, Remember Me, SWTOR, KOTOR, Sims, Tomb Raider, Town of Salem, Unravel, Warcraft 3, Witcher 3, Ori and the Blind Forest, Stardew Valley, Botanicula, Chuchel, Fortnite, Octodad, Quake III Arena, Keep Talking and Nobody Explodes, Spore, Borderlands 2, What Remains of Edith Finch, Cat Goes Fishing, Getting Over It, Golfing Over It, Pokoli Szomszédok, Dark Souls, Tabletop Simulator, Little Nightmares, GTA, Plants vs Zombies, Undertale, Dragon Age, Maize, Beyond Good and Evil, Ultimate Chicken, Cities Skylines, Drawful és mindenféle rajzolós játék, Sub Cup, koncert és sok más.

Hogy tudok feljönni Discordra?
A Discord a kis közösségünk főhadiszállása. Ha feliratkoztál a csatornára, akkor a Twitch és a Discord programok összekötésével tudsz belépni. Erről itt találsz egy mini tutorialt. Beletarthat egy kis időbe, míg role-okat kapsz a modoktól a szerveren, hogy írni is tudj, kérlek légy türelmes, de azért ha sokáig nem kapsz, akkor szólj! 😀

Könyvklub?
Van egy havi rendszerességű scifi könyvklubunk Brittel közösen. Minden hónap első keddjén egy-egy előre kiválasztott és elolvasott tudományos fantasztikus regényt vesézünk ki. Minden infó itt: https://lumifalva.hu/konyvklub/